Voorjaarsvakantie 2013: hond vaker mee op wintersportvakantie

Onze trouwe viervoeter reist steeds vaker mee naar de sneeuw. Dat blijkt uit intern onderzoek van CASAMUNDO.nl, één van de grootste online portals voor vakantiehuizen in Europa. In de afgelopen drie jaar is een groei te zien van ruim 25% in het aantal vakantiegangers dat een hond meeneemt op wintersport. Voor zowel reisgezelschappen met als zonder hond blijven Tirol en Salzburgerland favoriet. Opvallend is ook de stijging van het gemiddelde aantal volwassenen per accommodatie in de voorjaarsvakantie.

 

Het type vakantieganger dat zijn hond meeneemt op wintervakantie is niet de fanatieke skiër. Het zijn mensen die gevarieerde activiteiten willen ondernemen. Ze vinden het leuk een paar uur op de piste te staan, maar maken ook graag een winterwandeling of langlauftocht met de hond erbij.

 

Met meer dan 100.000 huisdiervriendelijke accommodaties heeft de online portal CASAMUNDO.nl één van de meest omvangrijke assortimenten van huisdiervriendelijke vakantiehuizen. Om de ideale vakantieaccommodatie met huisdier te vinden, vink je simpelweg het selectiecriterium ‘huisdier’ aan op casamundo.nl

 

Reisgezelschap
Naast de sterke groei van het aantal boekingen met honden, constateert de online portal nog een wintersporttrend voor de voorjaarsvakantie. Het gemiddelde aantal volwassenen per accommodatie neemt toe. Het gemiddelde aantal volwassenen per accommodatie dit jaar is 4-5. Steeds vaker kiezen consumenten er voor om samen een accommodatie te delen om kosten te besparen, maar ook voor de gezelligheid.

 
Bron: Casamundo.nl 

De beste gezinsaccommodaties