Val Gardena behoort tot de beste skigebieden ter wereld

Val Gardena mag zich een van de beste skigebieden ter wereld noemen. Het skidomein in de Italiaanse Dolomieten behaalde bij de jaarlijkse skigebieden test van het gerenommeerde portal Skiresort. De een 100% score in vijf van de meest belangrijke categorieën. Zo staat gezinsvriendelijkheid hoog in het vaandel in Val Gardena. Ook dit voorjaar profiteren voorjaarsskiërs met kinderen weer van zeer gunstige tarieven voor verblijf, skipas en skihuur. Met de sneeuwzekerheid, liften dicht bij de accommodaties en 300 zon-dagen per jaar is Val Gardena een terechte winnaar.

Bij de skigebiedentest staan 18 criteria centraal, uiteenlopend van de omvang van het skigebied tot gezinsvriendelijkheid, sneeuwzekerheid en après ski. Met een score van 5 op 5 in de categorie ‘accommodaties dicht bij de pistes en liften’ en met zeer hoge scores op familievriendelijkheid, de grootte van het skigebied, de variëteit en kwaliteit van de pistes en sneeuwzekerheid behoort Val Gardena tot ’s werelds beste skigebieden. Skiresort.de test sinds 15 jaar vrijwel alle skigebieden ter wereld. De awards worden dan ook beschouwd als de Oscars van de wintersportbranche.

Specials voor voorjaarsskiërs
Met de huidige sneeuwcondities en de lange zonnige dagen is wintersporten in het voorjaar in Val Gardena echt genieten. Bovendien bespaar je dankzij de speciale arrangementen flink op de accommodatie- en skipas kosten. Alle accommodaties met het ‘Sun Special’ logo bieden hun gasten 7 nachten verblijf voor de prijs van 6 nachten en 6 dagen skipas voor de prijs van 5 dagen aan. De Sun Specials zijn geldig vanaf 16 maart tot 7 april.

Bij de ‘Kids Specials’- accommodaties verblijven kinderen tot 8 jaar kosteloos in de hotelkamer van de ouders en ontvangen zij een skipas gratis (maximaal 2 kinderen per gezin). Kinderen tussen 8 en 15 jaar krijgen 50% korting. Voor appartementen geldt een korting van 30% voor kinderen tot 8 jaar en 15% voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. De Kids Specials zijn ook geldig vanaf 16 maart tot 7 april.
De beste gezinsaccommodaties