Pitztal: grootse vakantie, klein budget

Deze zomer presenteert het Pitztal de ‘Freizeitpass’ voor een extra voordelige vakantie in de bergen. Met de kaart kunnen gasten gratis deelnemen aan begeleide wandelingen, mountainbiketouren en kinderopvang bij de Pitzi’s kinderclubs. Het gebruik van het busnetwerk in het hele dal is eveneens inbegrepen, waardoor ook de auto in het Pitztal ‘vakantie’ heeft. Het absolute hoogtepunt is ‘Café 3440’, het hoogst gelegen café van Oostenrijk, waar je deze zomer voor het eerst geniet van het gratis (maar onbetaalbare) uitzicht over de bergtoppen.
 

Voor gasten die op de kleintjes moeten letten, introduceert Tourismusverband Pitztal de ‘Freizeitpass’. De kaart, die alle vakantiegangers gratis ontvangen bij minimaal een overnachting in een partneraccommodatie, levert groots voordeel op. Zo komen ouders dichter bij de natuur tijdens een gratis wandeling naar een van de ruim 60 watervallen in het dal of een fotosafari met een professionele natuurfotograaf in Natuurpark Kaunergrat. Ook worden er begeleide mountainbiketouren en kruidenwandelingen georganiseerd. Voor vakantiegangers die niet in een partneraccommodatie verblijven, kost de kaart € 7,-  per dag of € 14,- per verblijf.
 

Kinderen op ontdekkingsreis
In het Pitztal beleven kinderen samen met mascotte Pitzi de steenbok spannende avonturen. Activiteiten lopen uiteen van schat zoeken tot kletteren en een bezoek aan de Pitztaler gletsjer. De Pitzi’s kinderclubs zijn geopend van maandag - vrijdag van 17 juni tot 18 oktober 2013. Voor sommige activiteiten worden deelnamekosten berekend.
 

Geen onderdeel van het kinderprogramma, maar zeker een bezoek waard is het nieuwe Pitz Park. In dit speeldomein van 1.050 m2 met twee springtorens, een vlot en een zandspeelplaats, staan de elementen water, spel en sport centraal. Het park wordt geopend in juni. Een gezinskaart voor een dag kost € 14,50 en is geldig voor twee volwassenen en kinderen geboren vanaf 1998. Ook een bezoek aan ‘Café 3440’, het hoogst gelegen café van Oostenrijk, mag niet ontbreken. Het café op de Pitztaler gletsjer ontving onlangs de prestigieuze 'Architizer A+ Jury Award’ in de categorie restaurants en maakt zich op voor haar eerste zomerseizoen.

8-Daagse gezinsvakantie vanaf € 252,-
Tourismusverband Pitztal biedt deze zomer het ‘Freizeit(s)paβ’ arrangement aan. Dit arrangement inclusief zeven overnachtingen in een vakantiehuis voor twee volwassenen en twee kinderen, is boekbaar vanaf € 252,-. Ook deelname aan het activiteitenprogramma van Pitzi’s Kinderclub, een Pitzi knuffel, proefles kletteren, gebruik van wandel-bus en deelname aan begeleide wandelingen is inbegrepen.

De consument vindt meer informatie over het Pitztal, de zomeractiviteiten en het Freizeit(s)paβ arrangement op www.pitztal.com.
 

Het Pitztal (880 tot 1.640 m hoogte) is een veelzijdige regio in Tirol, direct aan de Wildspitze berg (3.774 m). De Freizeitpass, die gasten gratis ontvangen bij een verblijf in een partneraccommodatie, geeft gratis toegang bij tal van activiteiten. Daarnaast biedt de Gletscherpark Card ‘s zomers gratis toegang tot 10 liften en korting op talrijke sportieve activiteiten. Deelnemende gebieden zijn de Pitztaler- en Kaunertaler gletsjer, Kaunertaler gletscherstraße, Hochzeiger, Rifflsee, Imst en Fendels. Mede dankzij de gemoedelijke dorpjes Arzl, Jerzens, St. Leonhard en Wenns (7.400 inwoners) is het Pitztal ook een perfecte bestemming voor gezinnen met kinderen. 
De beste gezinsaccommodaties