Nederlandstalige skilessen op de Franse piste

Franse wintersportplaatsen doen erg hun best om Nederlanders in hun eigen taal te ontvangen. Zeker voor gezinnen met kinderen is dit ideaal: goed kunnen meekomen in het klasje is zo een stuk eenvoudiger! Sommige wintersportplaatsen hebben dit seizoen wel meer dan twintig Nederlandstaligen in dienst en steeds meer behalen het label ‘Famille Plus’: nog een garantie voor gezinsvriendelijk vakantieplezier.
 

Les Gets is zo’n plaats met meerdere Nederlandstalige skileraren en het label Famille Plus, net als La Rosière. In deze wintersportplaats is er voor kinderen vanaf 18 maanden al een ‘baby club’, zodat de ouders onbezorgd kunnen skiën. Ook voor kinderen van 4 tot 12 jaar zijn er activiteiten, zoals sneeuwschoenwandelen waarbij wordt gezocht naar sporen van vossen, hazen en vogels.
 

Een tochtje maken met de pistenbully? Het kan in La Clusaz en Le Grand Bornand. En er staan meer spectaculaire evenementen op de agenda, zoals een nachtelijke afdaling met brandende fakkels. Er kan ook met elektrische autootjes over een ijzig circuit worden gereden. Gegarandeerd plezier voor jong en oud. Ook hier treft de toerist het label Famille Plus en diverse Nederlandstalige skileraren. Bepaalde periodes zijn er zeer voordelige arrangementen mogelijk voor grotere families (vanaf 157 euro per persoon, in een appartement).
 

Dit is eveneens het geval in Brides-les-Bains, waar het mogelijk is om vanaf circa 200 euro per persoon een week in een vierpersoonsappartement te zitten, inclusief skipassen en toegang tot zwembad en spa. In de plaatsen Les Menuires en Saint Martin de Belleville staan maar liefst meer dan twintig Nederlandstalige skileraren klaar voor wintersporters uit ons land. Er is al opvang voor kinderen vanaf drie maanden.
 

Een overzicht van Nederlandstalige skileraren in de Franse wintersportplaatsen vindt men via http://nl.rendezvousenfrance.com/infosredac/skilessen-het-nederlands
 

De beste gezinsaccommodaties