Een afwisselende vakantie voor het gezin in Willingen!

Duitsland blijft  met afstand de meest populaire bestemming van de Duitsers. Tijdens het afgelopen seizoen brachten bijna twee op vijf burgers hun hoofdvakantie tussen Flensburg en Garmisch-Partenkirchen door. Ook de gemeente Willingen (Sauerland) profiteert van deze trend en kon zich in de laatste jaren steeds meer als vakantiebestemming voor het gehele jaar bewijzen en nieuwe gasten winnen.

Als wintersportplaats met een lange traditie is het aantal gasten tijdens het winterseizoen nog steeds dominant. Door de sneeuwkanonnen die enige jaren geleden werden geïnstalleerd, kunnen tijdens de wintermaanden bijna continu goede sneeuwcondities gegarandeerd worden.Deze zekerheid maakt een reis naar Willingen, ook als het maar een kort verblijf is, voor wintersportfans uit de naburige Nederlandse en Duitse regio’s aan Rijn en Ruhr, in de winter  bijzonder aantrekkelijk. Het jaarlijkse wereldbeker skispringen op de Mühlenkopfschans in februari  is en blijft hèt hoogtepunt tijdens het winterseizoen. Maar, Willingen is niet alleen tijdens de winter bij de gasten populair. Steeds meer vakantiegangers komen ook in het voorjaar, de zomer en de herfst naar het Upland. Het aantal overnachtingen in Willingen steeg tijdens de “warme seizoenen” in de afgelopen jaren gestaag. De gemeente Willingen volgt met een op beweging georiënteerd vakantieaanbod de trend voor familievakantie in Duitsland. Het is opmerkelijk, dat steeds meer vakantiegangers hun verblijf in Willingen online boeken.

Tijdens de vakanties is er ieder jaar een extra programma voor kinderen. Bovendien krijgen families in deze tijd aantrekkelijke kortingen; bijv. met de Willinger Familienpass. Hiermee kan men voor maar EUR 43,- per persoon zeven dagen lang van een heel vakantieparadijs genieten. De Pass is verkrijgbaar bij de Willinger Tourist-Info op vertoning van de Sauerland Card / kuurkaart. Tijdens de vakanties is het programma Family Adventure te gek. Hoogtepunt volgt na hoogtepunt en de kinderen vieren hun mooiste vakantie. 

 

De beste gezinsaccommodaties