Beleef een avontuurlijke gezinsvakantie in de bergen van Tiroler Zugspitz Arena

Met het nieuwe kidsclub zomerprogramma heeft de Oostenrijkse vakantieregio Tiroler Zugspitz Arena een speciaal op gezinnen afgestemd vakantie-aanbod met creatieve en leerzame activiteiten voor jong en oud. Leer alles over de plantengeheimen van de kruidenheks of ga abseilen bij de waterval. Wie graag wandelt, volgt de routes van de educatieve en avontuurlijke wandelpaden voor gezinnen in Ehrwald en Lermoos. Met het ‘Z-Ticket’ profiteren gasten van veel voordeel. Naast de toegang tot de liften, openbaar vervoer en de entree voor verschillende zwembaden, zijn ook de langste zomerrodelbaan van Tirol en een bezoek aan de Zugspitze gratis.

 

Bergen, rivieren, meren en bossen zijn het decor voor een avontuurlijke vakantie en indrukwekkende belevenissen voor de kids. Het gevarieerde programma van de kidsclub maakt van de Tiroler Zugspitz Arena, met de acht dorpen Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach, Biberwier, Heiterwang, Lähn-Wengle en Namlos, de favoriete vakantieregio voor het hele gezin. Op de educatieve wandelroutes maken de kleintjes spelenderwijs kennis met de Tiroler bergen en natuur. Spannend wordt het bij het raften in Bichlbach, op de waterglijbaan in de openluchtzwembad in Lermoos of op de langste zomerrodelbaan van Tirol in Biberwier. Met de berglift kom je bij de startplaats van de rodelbaan om vervolgens met 40 bochten en 165 meter hoogteverschil naar beneden te razen. In het avonturenpark ‘Kletterwald’ in Bichlbach ontwikkelen kinderen van zes jaar en ouder en minimaal 1,20 meter groot, hun coördinatievermogen en leren ze samenwerken. Wie het wat rustiger aan wil doen, maakt een boottocht op de Heiterwanger See of bezoekt de dierentuin en speeltuin in Bichlbach.

 

Ideaal voor gezinnen: het Z-Ticket

Wie kiest voor een actieve vakantie tijdens een verblijf in een van de acht dorpen waar de regio uit bestaat, behaalt veel voordeel met het Z-Ticket. Hiermee zijn veel activiteiten gratis of met korting. Het ticket is verkrijgbaar voor drie of zeven dagen en is geldig van mei tot en met oktober 2014. Prijzen vanaf € 52,- voor volwassenen, € 41,- voor jeugd (16 – 18 jaar) en € 25,- voor kinderen (6 – 15 jaar).

 

Binnen 10 minuten op bijna 3.000 meter hoogte

De Zugspitze (2.962 m) biedt de fraaiste panorama’s over de Alpen en is tevens een vier landenpunt. De Tiroler Zugspitzbahn, de modernste gondel van Europa, brengt je in 10 minuten naar de top van de Zugspitze. De gondel biedt plaats voor 100 personen. ‘Fascination Zugspitze – Adventure World’ bij het bergstation op de top van de Zugspitze biedt een kijkje in de historie van de Zugspitze en de omgeving door middel van foto’s en een educatieve 3D show. En voor degenen die geen hoogtevrees hebben, is de glazen vloer een ‘must visit’.

 

De Tiroler Zugspitz Arena ligt aan de Oostenrijkse zijde van de Zugspitze. Het gebied bestaat uit de acht plaatsjes Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach, Biberwier, Heiterwang, Lähn-Wengle en Namlos. De regio ligt bij de Duitse grens en kan tolvrij worden aangereden.

 

Consumenten vinden meer informatie over de Tiroler Zugspitz Arena bij: Tourismusregion Tiroler Zugspitz Arena, tel. 00 43 5673 20 000, fax 00 43 5673 20 000-210, email: info@zugspitzarena.com of via de website www.zugspitzarena.com

De beste gezinsaccommodaties