Beschrijving
Kaart
Omgeving
Dit kleinschalig opgezette park is gelegen aan de oevers van het Schildmeer, aan de rand van het dorpje Steendam. In het park staan diverse typen geschakelde en vrijstaande villa's, die zich kenmerken door hun unieke uiterlijk en indeling. De ligging aan het 350 hectare grote Schildmeer maakt het park niet alleen geschikt voor waterliefhebbers, maar ook voor mensen die op zoek zijn naar rust en ruimte. Het is mogelijk om tijdens uw verblijf te beschikken over een 6-persoons sloep, die u eventueel kunt afmeren bij uw eigen villa!

Aan de rand van het park bevindt zich een jachthaven, die een ideale uitvalsbasis vormt voor watersporters. Ook voor hengelsporters zijn hier ongekende mogelijkheden om hun hengel uit te werpen. Bij de haven vindt u restaurant Boei 12, dat beschikt over een mooi terras nabij het water. Op 100 meter afstand van Villapark Schildmeer ligt een groot zandstrand, waar u heerlijk kunt ontspannen en eventueel kunt zwemmen in het meer.

Nabij het park is er de mogelijkheid tot het huren van zeil-, motor- en roeiboten. Vanaf het Schildmeer heeft u via een sluis verbinding met het Eemskanaal. Daar vandaan kunt u de Dollard, het Wad en het Marengebied (600 kilometer bevaarbaar water) goed bereiken. Bij vaartochten kunt u de meeste bruggen zelf bedienen m.b.v. een recreatiesleutel.

Een bezoek per sloep aan de mooie en gezellige plaatsen Appingedam en Delfzijl is zeker een aanrader! De mooie omgeving met onder meer borgen, oude kerken en musea vormt een prachtig gebied om wandel- en fietstochten te maken. Dankzij de ligging in het hart van de provincie Groningen, liggen toeristische attracties binnen handbereik. Zo zijn de plaatsen Appingedam, Veendam en Groningen binnen 30 autominuten te bereiken.
Hogenboom Villapark Schildmeer
Steendam, Groningen
  • tot 6 personen
  • Prijsindicatie: €€
  • Vakantiepark
  • In de natuur
  • Wifi aanwezig
De beste gezinsaccommodaties