Beschrijving
Kaart
Omgeving
Nog op zoek naar een originele vakantie met het hele gezin in Frankrijk? Je kan nu al op een vijftigtal plaatsen in het land op stap gaan met een ezel. Van dorp tot dorp, van logies tot logies. De ezel draagt de bagage en, als ze moe zijn, ook de kleinste kinderen.

Tijdens de ezeltocht slaap je meestal in chambres d'hôte of in gîtes, afhankelijk van in welk gebied je wandelt. De Fransen kennen een uitgebreid netwerk van logies met ontbijt op het platteland. Jullie verblijven als gasten in sfeervol ingerichte kamers, vaak in de stijl die kenmerkend is voor de regio. Het kan soms voorkomen dat je met meerdere mensen in een ruimte slaapt, bijvoorbeeld in berghutten of -gîtes.

Het maximale gewicht voor een dier is 40 kilo. Deelnemers krijgen een handboekje mee met kaart en praktische tips. De ezels zijn getraind om met mensen te lopen. Natuurlijk hebben ze hun nukken: ze blijven stilstaan en gaan dan niet meer verder. Iedereen krijgt een handleiding. Belangrijk voor de omgang met de ezel is: behandel hem als een kind van 7 jaar. Wil je dat de ezel luistert: praat met stemverheffing, ga consequent met de ezel om en pak hem beet bij zijn hoofdhalster als hij een kant op moet die jij wil.

We hebben ezeltochten in een 7-tal populaire wandelgebieden uitgekozen. De arrangementen geven een goede beschrijving van de tocht en van de overnachtingsadressen. In elk arrangement zit een overnachting bij aankomst bij de ezelverhuurder en een overnachting na afloop van de ezeltocht. Zodat je relaxed aan je ezeltocht begint en genoeg tijd hebt om uitgebreid de route en de "ezelhandleiding" met de ezelverhuurder door te spreken. Maar ook om aan het eind van jullie tocht nog even na te genieten en uit te rusten met een heerlijk diner bij de ezelverhuurder of in de buurt. 

Uiteraard zijn in alle aangegeven gebieden ook ezeltochten te reserveren die afwijken van de beschreven arrangementen. Je kunt bijvoorbeeld prima een ezeltocht van 7 dagen in de Drome boeken met een rustdag op dag 4. Of een ezeltocht van 3 dagen in de Bourgogne. Dan moet je boeken via de EZEL OP MAAT en krijg je van Ezeltjetrekje een op jullie wensen toegesneden voorstel. De kosten voor de boeking gaan dan wel met 50 euro omhoog.
Vind ook andere locaties in de buurt van Brionnais
Ezeltjetrekje
Brionnais, Bourgogne
  • tot 5 personen
  • Prijsindicatie: €€
  • Appartement
  • In de natuur
“Is dit origineel of wat?”
- George Schröder
De beste gezinsaccommodaties