Beschrijving
Kaart
Omgeving
Het oude kerkje van het Friese dorp Oosterbierum is een van de meest verrassende vakantiehuizen van Nederland. Gasten zijn onverdeeld enthousiast. Ze roemen de gastvrijheid en de unieke combinatie van oud (preekstoel, kerkbankjes, orgel, tongewelf) en modern (keuken, zithoeken, audio-visuele apparatuur), maar ook de ligging dicht bij het wad. Op de enige open dorpsterp van Friesland, ligt het kerkje van Oosterbierum. In een grote tuin met oude fruitbomen leidt een met leilinden omgeven schelpenpad naar de ingang van de oude gereformeerde kerk. Binnen wacht een bijzondere combinatie van oud en nieuw. Oude elementen als preekstoel, collectezakken en kerkorgel zijn bewaard en geven het gebouw een unieke sfeer.

Uw hond is welkom en als het gaat om keurige kleine honden zijn er zelfs wel 2 welkom.

De ruime kerkzaal heeft meerdere zithoeken. Een grote leeftafel staat centraal op een van vloerverwarming voorziene tegelvloer. De keuken en het binnenterras liggen wat hoger. Vanuit het binnenterras loopt u naar een riant buitenterras dat uitzicht biedt over tuin en terp. De moderne keuken is van alle gemakken voorzien. Op en onder de kraak (orgelzolder) zijn toilet, badkamer met douche en de drie slaapkamers gesitueerd.

De indeling is als volgt:

1ste verdieping
2 tweepersoonskamers
1 los toilet
1 badkamer met douche en wastafel
1 badkamer met douche, wastafel en toilet

2de verdieping
1 tweepersoonskamer
1 driepersoonskamer (stapelbed met dubbelbed onder en enkel bed boven)
1 vierpersoonskamer (1 tweepersoonsbed en een stapelbed)
1 badkamer met douche, wastafel en toilet
De Kraak van Van Dam, logeren in hemelse sferen
Oosterbierum, Friesland
  • tot 13 personen
  • Prijsindicatie: €€
  • Vakantiehuis
  • Huisdieren
  • In de natuur
  • Wifi aanwezig
“Onze zoon heeft zo'n beetje iedere nacht ergens anders geslapen, met de vraag aan ons: wat vind jij het leukste plekje in de kerk? Iedereen moet het antwoord schuldig blijven. Wij kunnen niet kiezen, het zijn er zoveel!!!”
De beste gezinsaccommodaties