Vakantie met Kids, laat ze meedenken!

Ga je een vakantie met kids (schoolkinderen) plannen dan wil je zelf graag de touwtjes in handen hebben. Maar het is des te leuker als je iedereen laat meedenken

 

Je kinderen hebben vast wel een idee wat ze een leuke vakantie vinden. En vaak komt dat niet helemaal overeen met je eigen plannen. Toch zijn er mogelijkheden genoeg om voor iedereen de ideale vakantie uit te zoeken.

 

Laat alle leden van het gezin een verlanglijstje maken wat ze op vakantie willen doen. Zoek dan de bestemming en het soort vakantie uit waarbij iedereen aan zijn trekken komt.

 

Inspiratie voor de verlanglijstjes vind je hieronder bij de soorten vakanties en bestemmingen. Daarnaast biedt deze blog verdere tips voor de voorbereiding en vakantie zelf.

 

Soorten vakantie en bestemmingen

Een vakantie met kids kun je op verschillende manieren vieren. Jonge kinderen kunnen zich nog uitstekend vermaken op een Zonvakantie. Maar worden ze wat ouder, dan zal een Actieve vakantie ze wat meer gaan aanspreken.

 

Wil je zelf niet al te actief bezig zijn, dan kan je misschien beter uit de voeten bij een Bungalowpark of Vakantiehuisje. Van daar uit kan je toch desgewenst activiteiten ondernemen.

 

Een andere optie is natuurlijk om te gaan kamperen, eventueel bij de boer. En waarom ga je niet rondreizend kamperen op een Campervakantie?

 

De meeste kinderen vinden de vakantie immers pas echt geslaagd als ze vriendjes kunnen maken. Zij hebben het dan reuze naar de zin en voor de ouders is het zeer prettig dat ze elkaar vermaken.

De beste gezinsaccommodaties