Niet minder bemind: 3 onbekende gezins vakantiebestemmingen in Spanje

Spanje is een heerlijk vakantieland en de reisbranche is er goed ontwikkeld. Daarom kunt u er gerust op zijn dat er meer dan voldoende en specifieke voorzieningen zijn voor wanneer u met (kleine) kinderen op reis gaat.

Nu is het soms lastig om een geschikte bestemming uit te kiezen binnen Spanje. Veel bekende plaatsen en resorts hebben wel de geschikte voorzieningen, maar kunnen ook erg vol, druk en duur zijn in de zomer. Andere bestemmingen zijn misschien wel erg geschikt voor de kleinsten, maar weer wat minder interessant voor de ouders. In dit artikel geven we een beschrijving van een drietal wat minder bekende, maar niet minder beminde bestemmingen in Spanje voor een échte zomervakantie voor de ouders én voor kinderen.

Costa de la Luz, Provincie Cadiz en Huelva
De kust van het licht is anders dan haar bekende broer de Costa del Sol, waar Marbella en Malaga aan liggen. Het heeft een prachtige kustlijn en haar brede stranden bestaan uit - anders dan wederom de Costa del Sol – goudgeel zand. Hoge bebouwing is er schaars, vanwege restricties en de omgeving wordt gesierd door een natuurlijke delta die onderdeel uitmaakt van het beschermde natuurpark Cota Doñana. Ook in de zomermaanden is er op vele plekken zeker nog ruimte en rust voor iedereen om te genieten, te spelen en te ontspannen op het strand. In en om Tarifa zal het wel een stuk drukker zijn aangezien de plaats een ideale ligging heeft voor wind- en kite-surfactiviteiten. Het aangename van dit gebied is dat er voldoende, rust en ruimte is en tegelijkertijd voldoende vertier biedt voor iedereen. Overdag zonnen, spelen op het strand en een drankje drinken bij de lokale chiringuito en 's avonds in bijvoorbeeld Conil, Barbate of Zahara de los atunes uit eten. Het handigste is te vliegen op Sevilla en daarna met een huurauto in ca. anderhalf uur af te zakken tot aan de kust.

Costa de Almería
Alemería ligt aan het uiterste andere eind van Andalusië. Ook hier vind je rust en natuur in de vorm van het maritieme natuurpark Cabo de Gata. De vele afgechutte baaien en strandjes zijn een oase van rust en hoewel je er niet de uitgebreide restauratievoorziening zult vinden is het kristalheledere water de moeite waard om de eigen boterham voor te smeren. Flippers en snorkels mee en u bent met het hele gezin de hele dag zoet. 's Avonds en ver weg van de zon die wel erg aanwezig is in deze heetste plek van Europa is er in en om Almería meer dan voldoende om te zien en te doen. Het een prachtige stad waar de invloed van de Arabische architectuur nog goed te zien is. De provincie beschikt verder over een eigen woestijn waar een aantal spaghetti westerns  zijn opgenomen en zelfs een Steven Spielberg film (Indiana Jones). Aan de filmgeschiedenis is zelfs een themapark gewijd dat u kunt bezoeken. Over deze en nog andere familieexcursies in Almería leest u hier verder in het artikel Vijf tips voor gezinsexcursies in Almería http://www.vakantiehuizenspanje.nl/Almeria/artikels/vijf-tips-voor-gezinsexcursies-in-almeria


Het handigste is te vliegen op Málaga en daarna met een huurauto in een para uur richting Almería en Cabo de Gata te rijden. Onderweg komt u langs de Costa Tropical, een gebied dat ook wel de Kas van Spanje wordt genoemd aangezien een groot deel van de kweken van fruit hier plaatsvindt. De rit is ca. 2,5 uur, maar er is onderweg genoeg te zien; we raden aan om even een tussenstop te maken in dorpjes Almuñécar of Salobreña.

Kust van Galicië

Galicië maakt onderdeel uit van wat ook wel het groene Spanje wordt genoemd, tezamen met Asturië en Catabrië. Een vakantie hier is wel even een ander verhaal dan aan de zuidkust, maar zeker in de zomer is een vakantie in de buurt van een strand nog steeds zeker de moeite waard en u zult er veel minder last hebben van te volle stranden. De provincie is vanwege haar landschap erg geschikt voor de actieve mens. In de vele sierras worden tal van buitenactiviteiten georganiseerd, zoals mountainbiketours, raften, paardrijden en canyoneering. Ook kunt u in Galicië uitstekend golfen. En als u van surfen en zeilen houdt dan komt u goed aan uw trekken aan de prachtige kusten. Plaatsen die de moeite waard zijn om wat cultuur op te snuiven zijn Santiago de Compostela, Vigo, Lugo en Pontevedra.

Je vliegt het makkelijkste naar Santiago de Compostela via Barcelona of via Porto in Portugal. In beide gevallen is het handigste om een auto te huren.


Geschreven door: Marije Nieuwenhuis, internetredactrice voor www.vakantiehuizenspanje.nl

 

De beste gezinsaccommodaties