Kamperen met kids tips

Bij het kiezen van een camping gelden voor ouders meestal heel andere overwegingen dan voor kinderen. Ouders kiezen bijvoorbeeld voor een camping met veel luxe of juist voor een heel eenvoudige camping. Kleine kinderen maakt dat weinig uit, als de camping maar een speelplaatsje, een schommel en een zandbak heeft. Worden ze ouder en veeleisender, dan worden faciliteiten als een (overdekt) zwembad, een speeltuin en een recreatieprogramma belangrijker. Voordeel van een camping met veel toeters en bellen is overigens wel dat kinderen er leeftijdsgenootjes aantreffen. De kans is groter dat ze snel vriendjes en vriendinnetjes vinden. Ook maken ouders door hun kinderen vaak sneller contact met andere ouders. En dat heeft weer als voordeel dat er misschien oppas te regelen valt als u eens even met z’n tweetjes weg wilt.
 

Tips

Een baby kan met een van de ouders onder de douche. Toch is het prettig als de camping een babywasplaats heeft. U kunt de baby dan net als thuis in een badje wassen. Bovendien hebt u daar, anders dan in de douchehokje, genoeg ruimte om de baby aan en uit te kleden. Ook peuters zullen het waarderen als zij zo af en toe lekker in bad mogen.
 

Sommige campings hebben een verwarmd sanitairgebouw. Vooral in het voor- en naseizoen kan dat plezierig zijn.
 

Voor oudere kinderen kan het van belang zijn dat er in de omgeving van de camping voldoende te doen en te zien is. Vooral bij aanhoudend slecht weer is het soms moeilijk om uw kinderen te vermaken.
 

Een camping met een wasserette en een droogtrommel is met kleine kinderen ideaal. Spelende kinderen zorgen nu eenmaal voor een flinke stapel wasgoed. En u hoeft dan niet voor de hele vakantie kleren mee te nemen.
 

Een kindvriendelijke camping heeft een aparte parkeerplaats voor auto‘s. Dat is veiliger dan een camping waar auto‘s het terrein op mogen.

De beste gezinsaccommodaties