Gezinsvakantie kamperen

Gezinsvakantie kamperen

Ga je een vakantie met kids (schoolkinderen) plannen, dan wil je zelf graag de touwtjes in handen hebben. Maar het is des te leuker als je iedereen laat meedenken

1

Je kinderen hebben vast wel een idee wat ze een leuke vakantie vinden. En vaak komt dat niet helemaal overeen met je eigen plannen. Toch zijn er mogelijkheden genoeg om voor iedereen de ideale vakantie uit te zoeken.

Laat alle leden van het gezin een verlanglijstje maken wat ze op vakantie willen doen. Zoek dan de bestemming en het soort vakantie uit waarbij iedereen aan zijn trekken komt.

Inspiratie voor de verlanglijstjes vind je hieronder bij de soorten vakanties en bestemmingen. Daarnaast biedt deze pagina verdere tips voor de voorbereiding en vakantie zelf.
 

Op wat voor soort vakantie wil je?
 

Een vakantie met kids kun je op verschillende manieren vieren. Jonge kinderen kunnen zich nog uitstekend vermaken op een Zonvakantie. Maar worden ze wat ouder, dan zal een Actieve vakantie ze wat meer gaan aanspreken.


Wil je zelf niet al te actief bezig zijn, dan kan je misschien beter uit de voeten bij dekindvriendelijke vakantieparkenof in een Vakantiehuisje. Van daar uit kan je toch desgewenst activiteiten ondernemen.

Een andere optie is natuurlijk om te gaan kamperen, of eventueellogeren bij de boer. En waarom ga je niet rondreizend kamperen op een Campervakantie?

Bij het rondreizen met een camper ben je zo vrij als een vogeltje. Maar wil je het wat meer van te voren geregeld hebben? Kies dan voor een Individuele rondreis of een Reis op maat. Op iedere bestemming zijn de mooiste rondreizen voor gezinnen te maken.

Nadeel van zo'n individuele rondreis is dat de kids iedere keer weer afscheid moeten nemen van nieuwe vriendjes. De beste remedie daartegen is het boeken van eengroepsreis met kinderen.

1

De meeste kinderen vinden de vakantie immers pas echt geslaagd als ze vriendjes kunnen maken. Zij hebben het dan reuze naar de zin en voor de ouders is het zeer prettig dat ze elkaar vermaken.

Zoals je ziet zijn de keuzes aanzienlijk. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de mogelijke bestemmingen.

Met kids in de schoolgaande leeftijd is er bijna geen bestemming onmogelijk. Maar kijk nog even naar welke bestemmingen ik voor schoolkinderen het meest geschikt vind. En laat de kids hun voorkeur uitspreken, evenals jijzelf natuurlijk!

De beste gezinsaccommodaties